Melyek a javasolható húsfélék?
- Bár én külön szoktam venni, de ha ebbe a kategóriába akarjuk sorolni, akkor messze a legegészségesebb "húsfélék": a hal, illetve ha szereted, a kagyló és a rák.
- Csirkemell, pulykamell
- Minőségi csirke- és pulykamell felvágott
- Vadhúsok
- Egyéb jó minőségű, sovány húsok
Miért javasolható?
- Tápláló, rengeteg értékes fehérjét tartalmaz
- Rengeteg fontos ásványi anyagot tartalmaz
- A fejlődő és az aktívan sportoló szervezet a jó minőségű húsfélék nélkül gondos táplálkozás-tervezésre szorul
Melyek a nem javasolt húsfélék?
- Zsíros húsok
- Szalonnafélék, tepertő (100% zsír, 0% fehérje)
- Inas, kötőszövetes húsfélék
- Szalámik (zsírosak, sok tartósítószerrel... vajon miért áll el olyan sokáig...)
- Parizer, egyéb olcsóbb felvágottak, amik nem száraz színhúsból készültek (hanem vágóhídi maradékokból...)
- Köröm, fejhús, csirkenyak, csirkeláb, stb. (ezekben alig van értékes fehérje...)
- Konzerv húsok: löncshús, májkrém, stb. (tartosítószeres, olcsó maradékok)
- Mindenféle bőr, ha lehet, még a hal bőrét is kerüljük (a bőr csupa zsír)
- Virslifélék (vágóhídi maradékokból vannak, a baromfit is kerüljük, ha lehet)
- Hurka, szafaládé, disznósajt (no-comment kategória...)
Teendőid: Ha lehet, ne fogyassz a kerülendő húsfélékből, mert nem minden az, aminek látszik...
Utolsó 10 komment