Tönkretesz az élelmiszeripar...

Ingyenes egészséges táplálkozás teszt!

Reklám

Reklám

Utolsó 10 komment

REKLÁM

Ajánlás

A tea

2007.10.16. 15:04 :: (Admin)

A tea nem káros, bár több helyen olvastam, hogy nem ajánlott a koffeintartalma miatt.
Élénkítő hatása miatt lefekvés előtt sem célszerű inni.        
Ezeken kívül van pár dolog, amit a teával kapcsolatban említésre méltónak tartok.
 
Személy szerint én nem iszom feketeteát, sokkal finomabbnak és egészségesebbnek találom a kamillateát és a hibiszkuszos csipkebogyó teát, ezeket gyakran lefekvés előtt kortyolgatom el a tv előtt. A kamilla egy gyógynövény, ami - mind külsőleg (kamillás krémek), mind belsőként (például tea) formájában - nagyon gyógyító hatású. A csipkebogyó tea pedig tele van C-vitaminnal. Ezért ne túl forró vízben áztassuk, mert különben a vitamin egy része lebomlik. Inkább várjunk kicsit többet, hogy rendesen kiázzon a langyos vízben.       
 
 
Tanácsolnám mindenkinek, hogy ne tűzforrón igya a teát! A forró ital – leszámítva, hogy megégeti a nyelvünket – károsítja a száj, a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyát!
 
Ha tehetjük, ne finomított fehércukorral édesítsünk, sokkal egészségesebb, ha egy kanál mézet teszünk bele. A tablettás édesítőszereket nem javaslom, mesterséges édesítőszereket tartalmaznak (aszpartám és társai).
 
A gyümölcs ízesítésű teák valójában szinte mindig feketeteák. Nézzük meg az összetételét a dobozon, ha biztosak akarunk lenni benne, hogy miből készült az adott tea.
 
Szokás kérdése ez is, javaslom mindenkinek, hogy fogadja meg a jó tanácsokat, ha még egy lépést szeretne tenni az egészséges táplálkozás és életmód felé :)
                                                                                                                        
 
Teendőid: Feketetea helyett igyál kamilla és csipkebogyó teát, vagy valódi szárított gyümölcsökből készült teát. Cukor és mesterséges édesítőszerek helyett mézzel édesíts. Ne igyál tűzforró teát!

4 komment

Címkék: tea méz cukor édesítőszer

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr26198108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nettee 2007.10.24. 08:22:27

A teát én is natúr iszom, úgy a legjobb. Bár én forrón szoktam, bevallom, úgy jól átmelegít, ha hideg van..:))
A zöld teáról nem írtál, arról mi a véleményed??

(Admin) 2007.10.25. 14:03:48

A zöld tea sem rossz, de én többre tartom a koffeinmentes "teákat" (amik valójában nem is teák: csipkebogyó, kamillavirágzat, gyümölcsök, stb). A közhiedelemmel ellentétben a zöld tea is tartalmaz koffeint. Persze sok pozitív hatása is van, mértékkel fogyasztva abszolút egészséges.

nettee 2007.11.10. 20:07:14

Miért, mi a baj a koffeinmentes teával?! Inkább az, mint a kávé...
Amúgy sokkal több pozitív hatása van, mint mondjuk a csipkebogyó teának.

kgeorgi · http://www.georgiocafe.com 2007.12.04. 08:59:36

Hála Istennek mostmár itt az egészséges kávé.
Ha szeretnéd fogyasztani akkor keress fel!
süti beállítások módosítása