Tönkretesz az élelmiszeripar...

Ingyenes egészséges táplálkozás teszt!

Reklám

Reklám

Utolsó 10 komment

REKLÁM

Ajánlás

Ha csak egy bejegyzést írhatnék, akkor EZ lenne az!

2007.10.06. 18:16 :: (Admin)

A múlt héten megbetegedett egy mérnök barátom, erre én megkérdeztem tőle: -Hányszor eszel egy héten gyümölcsöt? A válaszán nagyon megdöbbentem: -Egyszer sem!  

Én már nem emlékszem, hogy mikor voltam utoljára beteg, de ha jól rémlik, még középiskolában, mielőtt komolyabban foglalkoztam volna az egészséges táplálkozással. Most 27 éves vagyok, sem az egyetemen, sem a munkahelyemen soha nem kellett betegszabadságot kivennem.

Ha csak egy bejegyzést írhatnék, akkor ez lenne az: Egyél gyümölcsöt MINDEN NAP!

Ha teheted, étkezések előtt edd a gyümölcsöt, mert sokkal gyorsabban emészti meg a szervezet, mint más táplálékokat.

A gyümölcsöt nem pótolhatod vitamintablettákkal! Rengeteg olyan létfontosságú anyagot tartalmaznak, amiket egyszerűen nem tudsz mással kiváltani!

Teendőid: Szokásoddá kell fejlesztened, hogy minden nap minimum egyszer, de inkább reggel ébredés után és a nap folyamán még egy alkalommal eszel nyers gyümölcsöt, legyen ez akár csak egy 30 Forintos alma!

4 komment

Címkék: alma gyümölcs egészség vitamin antioxidáns enzim rostok

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr10188354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éva a testszobrász · http://www.cellulitisz.blog.hu 2007.10.10. 15:09:01

Nagyon igazad van. Az előbb olvastam a gumicukros bejegyzést: mennyivel finomabb gyümölcsöt enni, mint cukrot!
Most vettem 2 kiló szőlőt, ha édesre vágyom, csak csipegetek - az ízével semmifajta cukorka nem ér fel!

Nekem is volt kolleganőm, aki a vitaminokat lenézte, a gyümölcsöt meg nem szerette, nem is ette: folyton betegeskedett, legalább kipróbálta volna egy hónapig... de nem.

Ez meg nem pénz kérdés: akinek van pénze piára, cigire, üdítőre, chipsekre, lottóra, csokikákra, annak zöldségre-gyümölcsre is lenne.

(Admin) 2007.10.10. 16:22:28

Hát igen, sajnos az a baj, hogy sok ember már nem érzi édesnek a szőlőt, annyi édesipari terméket dönt magába... és ez már régen rossz. Nekik sürgősen változtatniuk kellene.

mnsza.hu · http://www.mnsza.hu/elhizas_program_tvwf_kozos.htm 2007.10.30. 18:32:15

Teljesen egyetértek. Fontos lenne a zöldség és gyümölcs fogyasztásra "hangolást" már a gyermekkorban elkezdeni. Az iskolákban, óvodákban nem csak a büfék kínálatát kellene megváltoztatni. Jó lenne, ha az étkeztetésben, a menzán is mellőznék a magas cukor-, só- és zsírtartalmú élelmiszereket.

Saly 2012.03.17. 11:01:43

@Éva a testszobrász:Ez nem pénz kérdés?Ez egy kicsit úgy jön ki,hogy aki nem tudja megvennia napi gyümölcsöt,az cigire,italra,stb-re költi. De bizony akármennyire hietetlen,de vannak emberek akiknél a gyümölcs az pénz kérdés!Nem egy és nem kettő.Sokan vannak,akik nem piálnak,cigiznek,lottóznak,édességeznek,buliznak...stb és mégis pénz kérdés az,hogy naponta vegyen a családjának,pár szem almát,banánt,szőlőt,barackot.Aztán még nem beszélve az ásványvízről,joghurtról...stb.Valaki örül ha a napi kenyeret,tejet megtudja venni a családjának és néha napján tellik csak gyümölcsre,joghurtra.Sokan élnek albérletbe,vagy kölcsönre vett lakásba és az ember mire kifizeti a kifizetendőket,bizony nagyon be kell osztani a pénzt,hogy a következő fizetésig az ember kihuzza...
süti beállítások módosítása