Tönkretesz az élelmiszeripar...

Ingyenes egészséges táplálkozás teszt!

Reklám

Reklám

Utolsó 10 komment

REKLÁM

Ajánlás

"Reggeli ital" vs. tej

2007.11.13. 18:28 :: (Admin)

Biztos láttad már a tejesdobozok "kakukkfiókáját", talán már be is dőltél neki. "Reggeli ital" néven reklámozza magát a tejesdobozok közé ékelődött, tejnek tűnő termék, valójában vízből és tejipari hulladékból, savóból áll. Gyalázatos, minden etikát nélkülöző üzleti fogás...

Az egészséges, viatminokkal és ásványi anyagokkal teli, valódi tej fehérjetartalma körülbelül 3-3,3% (3-3,3 gramm 100 ml-ben), frissen fejve még több, a tejhez nem nagyon hasonlítható gyatra utánzaté talán 1-1,5%, innen rögtön felismerheted, meg a "Reggeli ital" megnevezésből.

Teendőid: mint mindig, járj nyitott szemmel az élelmiszerüzletekben, ne dőlj be a melléktermékekből készült olcsó utánzatoknak! 

11 komment

Címkék: tej

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges.blog.hu/api/trackback/id/tr6228053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingatlanprofi · www.lakasvasarlas.blog.hu 2007.11.23. 08:16:11

Hú, ezen a reggeli ital izén mindig felháborodok. Úgy látom, nem csak én.
Maga az a sunyiság, hogy ezt a műsz..t benyomják a tejek közé. Állítom, már minden család befürdött vele, csak tévedésből és figyelmetlenségből, hogy automatikus leemelt valamit, amiről azt hitte, hogy tej. És az ára sem sokkal kevesebb a tejnél!
A másik "kedvencem" a növényi olajból készült sajt. Én nagy sajtrajongó vagyok, és sosem köpöm ki az ételt, de azt képtelen voltam lenyelni. Aztán néztem meg, hogy amit sajtnak hittem, az olajból készült! Pfuj! Szóval meg lettem tévesztve.
A reggeli ital és a csízió sajt féle mű moslékok az élelmiszer ipar nagy átverései és csodálkozom embertársaimon, hogy megveszik. Biztos szegények azt hiszik, valami egészségeset adnak a gyereknek.

Blossom 2008.05.09. 09:50:42

Jezusom! A tej ugyan miota egezseges??? Eljottem erre a honlapra, hatha talalok egy-ket olyan informaciot, ami meg jobban segit egezsegesen elnem, de nem is kattintok tobb "leckere", mert al-egezsegekkel barmelyik noi magazinban is egyfojtaban talakozhatom. vajon hany evnek kell meg addig eltelnie, hogy magukat egezsegesnek nevezo megmondo emberek raebredjenek, hogy a sok hulyeseg, ami a szajukon kijon, mas, tudatlan emberek egezsegebe kerul!

(Admin) 2008.05.31. 22:20:32

A tej egészséges, ha szerinted nem az, akkor ne igyál :) Szerintem azért egészséges, mert értékes fehérjét, vitaminokat tartalmaz, és sok kálciumot.

Bármiért is gondolod, hogy nem egészséges, ne feletkezz meg a sok jótékony hatásáról.
Ha szerinted ártalmas, akkor fejtsd ki bővebben, miért, hadd tanuljunk tőled :)

boci 2008.07.24. 10:41:49

„Talán nem akarná meghallani, de amit egész életében mondtak Önnek a tejről, az nyilvánvaló hazugság. Az Ön pohár teje, még az alacsony zsírtartalmú is, tocsog a zsírban (ami megegyezik három szelet szalonna zsírtartalmával), a koleszterinben, az antibiotikumokban, a baktériumokban és – a legkevésbé gusztusos összetevőben – a gennyben.”...

>> buzafu.mindenkilapja.hu/?m=477280

(Admin) 2008.07.27. 16:58:27

Szia boci :)
Köszi a hozzászólást!
Én számos hibát látok az ide belinkelt rémhírben. Szerintem ez nem egy szakmailag megalapozott cikk. Egyesek imádnak meghökkentő témákat bekopizni a honlapjukra, hogy ezáltal nagyobb legyen a látogatottságuk (vagy még inkább el tudják adni a termékeiket az egészség nevében, amiket a honlapon árulnak...)

Egy durva hiba például(idézek):

"Az Ön pohár teje, még az alacsony zsírtartalmú is, tocsog a zsírban (ami megegyezik három szelet szalonna zsírtartalmával)" - ez egyszerű hazugság. Az alacsony zsírtartalmú tejnek csupán 1,5%-a zsír (!), míg a szalonnának körülbelül 90%-a. Egy pohár tej kb 2 deci, durván 200gramm, azaz 3gramm zsír van benne, 3 kisebb szelet szalonna durván 100gramm, ebben a zsír összesen 90gramm. Azaz a tej 3grammja a szalonna 30x-os 90grammjával.

Nem szeretném megbántani, de ha még számolni sem tud a honlap tulajdonosa, vagy azt sem tudja, melyik élelmiszernek mekkora a zsírtartalma, hogyan várhatnánk el tőle, hogy hitelesek legyenek a cikkjei? De amúgy tele van ennél durvább hibákkal is az írás, nem kell mindent elhinni, amit leírnak egyesek :)

Üdv!

Mózsi bá (törölt) 2008.08.13. 12:17:05

A tej élet, erő, egészség...

Nos, ez egy hatalmas hazugság. A tejben semmi olyan nincs, amire az emberi szervezetnek szüksége lenne.Egyetlen olyan emlős állat sincs a földön, amely felnőtt korában tejet inna, hisz életének csak egy bizonyos szakaszában van szüksége erre. Ezzel természetesen az ember is így van, semmi szüksége anyatejre felnőtt életében... Ha pedig anyatejre nincs szüksége, akkor miért lenne szüksége más emlős tejére? A tej bizonyítottan kártékony hatású, csak az emberek zöme nem akar tudomást venni erről a tényről. Olyan ez, mint a spenót hatalmas vastartalmáról szóló tévhit, ami egy tizedesvessző elírása miatt évtizedekig tartotta magát, végül kiderült a tévedés, de addig az óriási vastartalomra való hivatkozással annyi spenótot zabáltattak meg szerencsétlen gyermekekkel az óvodákban-iskolákban, hogy az ördög is megkönnyezte a pokolban. Na vissza a tejre: Miért is kell az "ezeréves" tejéleterőegészség szlogent kiabálni? Mert a tej egy egyszerű termék, amiből naponta milliónyi litert állítanak elő, és az elképesztően erős tejlobbi hazugságait kell hallgatnunk, olvasnunk... El kell adni, és mi sem egyszerűbb ennél... A beégetett szöveget skandálják.
A dolog kissé hasonlít az Atkins diétára: Aki erre adja a fejét, az húst hússal fog enni, méghozzá jó zsírosan, miközben a kilók leolvadnak róla, ugyanakkor totál felborít minden addigi ritmust, a vérkép negatívba csap át, stb... De legalább fogyunk.
A tejnél kissé másabb a helyzet. Annak semmiféle jótékony hatása nincs, ugyanakkor kártékony.
Még, hogy egészséges... Bocs, de ne hazudjunk már ekkora kapitális ostobaságot... Nézzünk szét, előttünk a net, csak pár kattintás.

Segítek:

www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm

www.vegetarianus.hu/irasok/tej/tej1.html

www.vital.hu/themes/sick/childallergtej1.htm

antalvali.hu/mo_napfenyes_tej

A további számtalan anyagot megtalálják a rutinos internethasználók, ha keresik.

A tej - Halál, gyengeség, betegség.

Mózsi bá 2008.08.13. 19:46:29

Boci, szeretnélek megkérni rá, hogy Szendi Gábor -szegről végről kollégám- cikkét mihamarabb távolítsd el az oldaladról, és linkben mutass rá, vagy részleteket idézz csak belőle. Gondolom, képes vagy a neten fellelhető számtalan forrásanyagra támaszkodva saját összeállítást készíteni, ez nem tilos, és Te is jobban érzed majd magad saját írásod okán. Szép napod legyen, csak így tovább, örülök, hogy Te is segédkezel az emberek szemének felnyitásában, megfelelő tájékoztatásában, és a lobbiérdekek megismertetésében.

Admin, ha kérdésed van, szívesen válaszolok.

Addig is Szendi Gábor honlapja az ominózus cikkel:

www.tenyek-tevhitek.hu/tej.htm

juci 2008.09.25. 12:17:14

Fel szeretném homályosítani a tisztelt társaságot, hogy a reggeli ital néven forgalmazott termék gyalázásáról tessenek tartózkodni, ugyanis vannak olyan-nem kis számú-beteg emberek, pl.szigorú fehérjeszegény diétán élő vesebetegek, akiknek igenis hasznos "találmány" ez a fajta termék. Nem vagyok a tejgyár embere.

Mózsi bá (törölt) 2008.10.01. 09:36:42

Bár a reggeli ital vitába csak olyanformán szóltam bele, hogy "tej" alapú, épp ezért egészségtelen, annyit hozzátennék, hogy a tejhez megtévesztésig hasonló csomagolásban árulják, így az óvatlan vásárló lekaphatja a polcról... Egy másik észrevétel: A szigorú fehérjeszegény diétán élő vesebetegek pedig egyáltalán ne fogyasszanak tejet, tejtermékeket. Nem egyszerűen haszontalan találmányok, hanem mindenki számára káros hatású dolgok. Szép, tejmentes napot mindenkinek.

József32 2008.10.05. 15:17:46

Mózsi bá,

szerintem kicsit túlzásba viszed ezt a tej-témát.
A tejnek melyik alkotórésze miatt gondolod, hogy a tej egészségtelen?
Amit írsz, az csak egy vélemény, a te véleményed. Az ide belinkelt cikkek a témának csak kis részét adják. Én is belinkelhetek még 45 cikket, ezeknél nevesebb honlapok írásait, amik nem látják ilyen sötéten ezt a témát.
A tej nem káros. Ez meg az én véleményem.

Mózsi bá (törölt) 2008.10.10. 08:17:40

Nem véleményt írtam, hanem tényeket. Tényeket, melyek modern kutatási eredményeken alapulnak. Olyan kutatókról beszéltem, akik nem skandálják az ezeréves rigmust, hanem megpróbálnak utánajárni, tényleg úgy van e, ahogy oly régóta mondogatják. Ezért citáltam ide korábban a spenótos hasonlatot is:"Olyan ez, mint a spenót hatalmas vastartalmáról szóló tévhit, ami egy tizedesvessző elírása miatt évtizedekig tartotta magát, végül kiderült a tévedés, de addig az óriási vastartalomra való hivatkozással annyi spenótot zabáltattak meg szerencsétlen gyermekekkel az óvodákban-iskolákban, hogy az ördög is megkönnyezte a pokolban. "
Ez is egy tudományos eredmény volt anno, mára kiderült, badarság az egész. Egyébként tőlem ihatod a tejet, véleményed is tiszteletben tartom. Elsősorban azoknak írtam amit írtam, akik nem fogadják el kritika nélkül a beléjük sulykolt "igazságokat", akik tényleg szeretnének egészségesebben élni, akiknél nem presztizskérdés a tej = tökéletes kalciumforrás stb... Szóval akiket elgondolkodtat a dolog. Ha 10 ilyen ember lesz, megérte. Remélem, megérted...
Szép, tejmentes napot mindenkinek.
süti beállítások módosítása